Cele mai frumoase locuri de pe Coasta Amalfi

Coasta Amalfi, situată în sudul Italiei, este considerată cea mai frumoasă porțiune de pe țărmul mării Tireniene. Odată ce ai ajuns în această zonă, oriunde te-ai uita ai impresia că ai ajuns într-un adervărat paradis terestru – motiv pentru care în lunile de vară Coasta Amalfi devine una dintre cele mai căutate destinații de vacanță. Aici frumusețea și bucuria se întâlnesc la tot pasul: peisaje spectaculoase, locuri încărcate de istorie și cele mai pitorești case așezate chiar pe coastă.

Localitățile așezate pe Coasta Amalfitană (denumirea italienească a zonei) au fost săpate în stâncă în urmă cu mii de ani, fiind inițial micuțe așezări pescărești – care astăzi s-au transformat în cele mai frumoase stațiuni de pe țărmul mării Tireniene.

 

 

 

 

 

 

 

Sorrento este considerat orașul ideal pentru cazare, dacă vrei să petreci câteva zile pe Coasta Amalfi. Situat în apropiere de Napoli, orașul datează de peste 2000 de ani și este amplasat într-o zonă cunoscută pentru plantațiile de lămâi.

De la Sorrento, se ajunge foarte ușor la celebrul vulcan Vezuviu, cel care, în anul 79 e.n. a acoperit în întregime orașul Pompei în urma unei erupții neașteptate. Orașul Pompei a rămas nedescoperit timp de mai bine de 1500 de ani, iar astăzi este considerat a fi unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale lumii: aici se pot vizita băile romane, Forumul și vilele ridicate de către împărații romani.

Amalfi Drive este recunoscut drept unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, oferind o panoramă care te lasă fără suflare. Coasta Amalfi este considerată cea mai frumoasă zonă costieră a Italiei, o combinație de stânci abrupte, sate idilice care coboară sprintene înspre mare și pante muntoase împădurite, care ascund cu grijă un loc de poveste: vechiul oraș grecesc Till Paestrum, unde merită făcut un popas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Considerat locul cu cea mai intensă culoare de albastru acolo unde marea întâlnește cerul, insula Capri este un alt loc de basm, situat vizavi de Coasta Amalfitană. Aici se ajunge cu ferryboatul, iar dacă aveți o zi întreagă pentru a explora insula, vă veți bucura de priveliști și de locuri incredibile. Grota Azzurra, sau principalul oraș, Capri, sunt doar câteva puncte în care merită să vă opriți și să vă bucurați de farmecul Italiei în timp ce savurați un cappucino. Ajunși în Anacapri, puteți urca pe muntele Solaro cu ajutorul telescaunului. Peisajul ce poate fi observat din cel mai înalt punct al insulei este uluitor, așa cum sunt și grădinile lui Augustus, splendid desenate cu flori exotice.

La Napoli nu trebuie să ratați, desigur, să mâncați cea mai bună pizza, însă orașul înseamnă mai mult decât atât: Castelul Nuovo, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului sau Palatul Regal vă vor uimi cu arhitectura și cu istoria lor. Situat pe malul golfului cu același nume și susținut de profilul vulcanic aparte al Vezuviului, orașul a fost celebrat de poeți și pictori din cele mai vechi timpuri, drept unul dintre cele mai  frumoase și mai binecuvântate locuri de pe Pământ.

Coasta Amalfitană este cu siguranță unul din acele locuri de unde nu ai mai vrea să pleci niciodată. Panorame uluitoare la tot pasul, o mare azurie ce te îmbie să te arunci în valurile blânde, căsuțele colorate ce împânzesc întreaga coastă, mâncarea delicoasă și aromele savuroase de limoncello, toate acestea înseamnă să te bucuri cu adevărat de la dolce vita.

Pentru că v-am pregătit „12 experiențe în 12 luni”, vă propunem o astfel de vacanță din 16 iunie – o săptămână savuroasă pe cea mai frumoasă coastă a Italiei: http://www.ultramarintm.ro/oferta/coastaamalfitana

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply