Cel mai mare târg de Crăciun din Europa în centrul Vienei

Viena se poate mândri cu unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa, cu o tradiție de peste 700 de ani.  În 1296 Împaratul Albrecht I și-a dat acordul pentru deschiderea unei piețe speciale pentru târgul de Crăciun.

Numită și Capitala valsului, acest oraș este unul dintre cele mai curate capitale din Europa și printre cele mai sigure orașe.  De la Palatul Schonbrunn, Grădina Zoologica Schonbrunn, Prater, până la renumita stradă pentru iubitorii de shopping: Mariahilferstrasse, Viena are câte ceva pentru toate genurile de turiști.
Pentru multe secole, Viena a fost numită centrul muzicii clasice şi al operei, locul de unde a pornit renumitul „Balul Vienez”  unde în fiecare an vin sute de turişti. Tot acest loc a fost în trecut capitala Sfantului Imperiu Roman, iar mai târziu  capitala Imperiului Austro-Ungar. În acest oraş în 1815 s-a desfăşurat şi Congresul de la Viena. Poate fi numită ușor capitala istoriei, a arhitecturii și chiar capitala muzicii.

viena2

În apropierea orașului austriac situat in estul țării, poate fi vizitat Parndorf, mini-orășelul cu haine unde în această perioadă a anului se practică mari reduceri.

Târgul de Crăciun începe din 16 noiembrie și se încheie în 24 decembrie. Unul dintre locurile în care se ține târgul este intrarea în Palatul Schonbrunn. In centrul târgului se află un brad mare, împodobit, iar în apropiere se găsesc o mulțime de casuțe din lemn. La aceste căsuțe se pot găsi suveniruri, diferite lucruri realizate manual și o zonă cu mâncăruri tradiționale.

viena3

Vinul fiert, castanele și merele coapte cu siguranță nu vor lipsi niciodată de la un Târg de Crăciun, dar cele din Viena trebuie neaparat degustate, având un gust aparte. Un alt loc în care spiritul Crăciunul este prezent e chiar centrul Vienei, în parcul din fața Primăriei. Aici pe lângă minunatele decorațiuni de Crăciun, bradul și căsuțele din lemn, se mai află un trenuleț, din care vizitatorii pot admira feeria de culori a Crăciunului vienez.

viena4

Agenția de turism Ultramarin vă recomandă pentru ultima lună a anului să vizitați minunatul și vechiul Târg de Crăciun din capitala Austriei. Cu siguranță nu veți regreta această excursie. Chiar daca iarna se instalează deodata cu Târgul din Viena, vinul fiert cu siguranță vă va incălzi inima.

http://www.ultramarintm.ro/d1064/piete-de-craciun-cu-autocarul/piata-de-craciun/piata-de-craciun-la-viena.html

viena5

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply