Aventură prin Alpii francezi și Munții Jura

Franța deține un patrimoniu arhitectural bogat și o istorie pe măsură, iar regiunea sa montană este una dintre cele mai vizitate destinații. Aici se află cel mai înalt vârf din Europa, Mont Blanc, cu o altitudine de 4810 m. Și tot aici se regăsește minunatul oraș alpin Chamonix, cu vestita stațiune de la poalele Alpilor. Trecem granița și ajungem în Elveția, denumită „Țara Cantoanelor” pentru cele 26 de cantoane. Elevția este un tărâm de basm, în special vara când natura este înverzită și cele 1500 de lacuri turcoaz creează un puternic contrast.

Un traseu fascinant, pe care îl vom descoperi vara aceasta, într-un circuit de 7 zile. Vom începe cu turul vechiului oraș Lyon, care ne oferă un scenariu renascentist. Aici vom putea admira Catedrala Saint Jean și Bazilica Marie de la Fourviere. Mai apoi, vom ajunge în Geneva, unde vom vizita Grădina Englezească. De aici se poate admira frumusețea lacului Geneva și celebra fântănă Jet dEau, simbolul orașului, care se ridică la o înalțime de circa 140 m. Vom continua spre orașul Chamonix, considerat „Mecca” alpinismului și a sporturilor montane, de unde vom admira vârful Mont Blanc, cunoscut și sub denumirea „La Dame Blanche„ (Doamna Albă). După o urcare cu telecabina pe vârful Aiguille de Midi, ne îndreptăm spre Montenver-Mer de Glace, cel mai mare ghețar din Franța, având peste 7 km lungime și 200 m adâncime, unde vom ajunge cu un tren special, trecând printr-un peisaj montan de poveste.

Ne vom continua aventura cu un tur al orașul medieval Bourg-en-Bresse, iar mai apoi pornim pe un traseu superb spre Munții Jura. În acești munți preistorici, care au dat numele perioadei jurasice, au fost descoperite rămașite ale dinozaurilor. Pe drum, vom opri în localitatea La Pesse, unde ne vom aproviziona de la un magazin de produse locale tradiționale, pentru un picnic la poalele vârfului Cre du Merle. Ne îndrepăm, apoi, spre localitatea Nantua, unde ne putem relaxa pe malul unui minunat lac glaciar. Urmează Cerdon, unde vom vizita Parcul Național Grottes du Cerdon, de unde trenulețul ne va duce la peșterile neolitice. Vom avea ocazia să ne bucurăm de toate activitățile pe care le oferă parcul. Seara se va încheia cu o degustare de vinuri la o cramă cu tradiție, Cerdon fiind cunoscut pentru celebrul său vin spumant. Ne vom încheia călătoria în orașul Annecy, supranumit și „Veneția Alpilor” datorită canalelor romantice, mărginite de jardiere cu flori, care împart orașul. Vom face un tur pietonal pe aleile și străduțele pietruite care șerpuiesc printre case vechi multicolore, un oraș parcă desprins din poveștile cu prinți și prințese. Vă propunem și o croazieră pe Lacul Annecy, unul dintre cele mai largi lacuri din Franța și cunoscut ca fiind cel mai curat lac de pe continent.

Așadar, un traseu cu peisaje uimitoare și experiențe unice, care merită încercat. Așa încât vă invităm într-o aventură magică: https://www.ultramarintm.ro/oferta/franta-elvetia

Autor: Daiana Hancila

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply