Art Market Budapest, un eveniment pentru iubitorii de arta in mijloc de toamna

Dacă sejururile din timpul verii sunt făcute pentru odihnă deplină, city break-urile de toamnă sunt și un bun prilej de dezvoltare personală prin participarea la diferite evenimente culturale de anvergură, organizate în toate marile capitale ale Europei. Art Market Budapest este unul dintre aceste evenimente, fiind un bun prilej pentru iubitorii de artă din vestul țării să ia pulsul lumii artistice europene.

Art Market Budapest se va desfășura în perioada 8-11 noiembrie, iar unicitatea evenimentului constă în faptul că se concentrează pe promovarea artei ce provine din zona Europei Centrale și de Est. Evenimentul nu este doar un simplu târg de artă, ci este un prilej de întâlnire a tuturor iubitorilor artelor frumoase. La târgul de artă vor participa câteva sute de expozanți, în principal galerii de artă și colecționari celebri.

Dar pe lângă târgul de artă propriu-zis, Art Market Budapest mai include o serie de evenimente conexe ce se vor desfășura în toată Budapesta. Nenumărate ateliere vor fi organizate în cele mai importante puncte turistice ale Budapestei, expoziții în aer liber vor împânzi piețele și podurile orașului, iar marii împătimiți de artă vor putea lua parte la diverse alte conferințe sau mese rotunde organizate în diferite instituții publice. Practic, pentru o perioadă de 4 zile, Budapesta va fi un imens muzeu de artă.

Art Market Budapest propune în fiecare an o tematică foarte clară pe care toate expozițiile și evenimentele conexe o dezvoltă în stil propriu. Anul acesta, tema centrală este identitatea și cultura iudaice în arta modernă.

Iar pentru cei care doresc să-și împartă timpul între Art Market Budapest și vizitarea orașului în sine, recomandăm câteva obiective pe care nu trebuie să le ratați.

Bazilica Sfântul Ștefan. A fost terminată în 1905, deși construcția ei a început cu aproximativ 50 de ani mai devreme. Fiind cea mai mare bazilică din Budapesta, Sfântul Ștefan este împodobită maiestuos și transmite sacralitate. Aici se află, probabil, relicva cea mai importantă pentru poporul maghiar: mâna mumificată a regelui Ștefan cel Sfânt.

Castelul Vajdahunyad. În curtea castelului se află statuia celebrului cronicar Anonymus, care în cronica sa, Gesta Hungarorum, a notat existența unor organizații voievodale în Transilvania atunci când maghiarii au pătruns în Câmpia Panonică. Vajdahunyad a fost construit pentru celebrarea millenium-ului în 1896 și înglobează toată istoria Ungariei prin intermediul diferitelor stiluri arhitecturale folosite.

De neratat sunt, de asemenea și Palatul Parlamentului, Bastionul Pescarilor, Cetatea Budei și Podul cu Lei.

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply