Andaluzia magică

Sevilla, Granada, Cordoba, albastrul perfect al Mării Mediterane, parfum de flori de portocali, dansuri flamenco și preparate delicioase , toate acestea alcătuiesc una dintre cele mai fermecătoare regiuni ale lumii: Andaluzia. Este locul în care simțurile sunt răsfățate la maxim, iar peisajele unice răsar la tot pasul.

Andaluzia este un tărâm ars de soare, invadat de măslini al cărui trecut glorios se reflectă aproape în întrega sa arhitectură. Aici a fost țara maurilor, a celebrilor bandidos, țara unde  s-a născut unul dintre cele mai frumoase dansuri din lume. Aici fiecare peisaj este unic și lasă o amprentă pentru totdeauna în amintirea turistului: Alhambra din Granada, Real Alcazar – Palatul Regal din Sevilla, Mezquita – din Córdoba sunt doar câteva exemple.

Granada, capitala provinciei cu același nume, localizată în sud-estul Spaniei, între țărmul mediteranean și andaluzian, oferă peisaje și experiențe dintre cele mai variate. Farmecul Granadei constă într-un amestec spectaculos de influențe arabe și andaluze pe care îl găsești la tot pasul (muzee, străduțe înguste și întortocheate, clădiri cu arhitectură renascentistă, islamică și modernă, mâncăruri variate, spectacole de flamenco, catedrale impunătoare, mici piețe cu terase, băi arabe. Alhambra este unul dintre cele mai frumoase obiective din Andaluzia. În Granada descoperim o influenţă maură mult mai puternică decât în alte oraşe, iar în Alhambra istoria şi cultura arabă excelează pe toate planurile.

Sevilla este capitala artistică, financiară și culturală a Spaniei de Sud. Deși orașul are o moștenire puternică din punct de vedere medieval și al renașterii, se pot observa numeroase influențe arabe chiar și în cele mai faimoase monumente. Piața Spaniei, care a fost amenajată pentru a găzdui Expoziția Ibero-Americano din anul 1999 este unul dintre simbolurile orașului, dar Sevilla este mult mai mult decât atât: este un oraș vibrant, unde se dansează cel mai desăvârșit stil de flamenco și unde clădirile sunt parcă sculptate în dantelă.

Cordoba, capitala Spaniei Musulmane, localitate înscrisă în 1994 în patrimoniul UNESCO, este cunoscut în principal datorită Moscheei sale, o clădire unică ce reflectă splendoarea culturii musulmane din Spania, dar și datorită celorlalte obiective turistice, precum Catedrala, Cetatea Monarhilor Creștini (Alcázar de los Reyes Cristianos), Podul Roman, Turnul La Calahorra, cartierul Evreiesc, Piața El Porto.

Indiferent unde v-ați afla în Andaluzia, vă îndemnăm să gustați preparatele locale: un tapas rapid dacă sunteți în grabă, sau Plato combinado- o variație de carne de porc, ouă ochiuri, șunca, salată, cartofi prăjiți, fructele de mare în combinații irezistibile, sau celebrul Jamon Serran, ideal pentru micul dejun. Vinurile Jerez sau Malaga, vinuri dulci extrem de aromate vor întregi delicioasele preparate andaluze.

Dacă v-am stârnit interesul, vă invităm să descoperim Andaluzia într-o excursie spectaculoasă, între 11 – 18 mai 2019, cu ghid specializat, la un ultra preț Early Booking! Mai multe detalii puteți găsi aici: https://www.ultramarintm.ro/oferta/andaluzia

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply