An nou, destinatii noi: topul celor mai frumoase 10 orase de vizitat in 2015

Orice inceput de an aduce cu el planuri, rezolutii, sperante. Pe care le respectam mai mult sau mai putin. Cand vine vorba de calatorii insa, entuziasmul descoperirii poate muta uneori muntii din loc, astfel incat fiecare dintre noi incercam sa ajungem cel putin intr-un loc nou in anul care urmeaza.

Am facut o lista cu cele mai frumoase orase ce merita vizitate in 2015, conform ghidului Lonely Planet.  Asadar:

1. Pe primul loc se afla Washington – capitala SUA devansand Parisul sau Londra, aflate in top in anii precedenti. Washingtonul este o atracție turistică prin numeroasele obiective care impresionează la tot pasul — Casa Albă, care a fost redeschisă și poate fi vizitată de publicul larg, sau muzeele naționale aflate sub cupola Institutului Smithsonian, care adăpostesc povești impresionante din cultura și civilizația mondială, informații și curiozități pentru toți cei care le calcă pragul.

White-House

2. El Chalten (Argentina) – în 2015 El Chalten aniversează 30 de ani de existență. Beneficiază de locuri special amenajate pentru camping, iar în timpul sezonului de drumeții (noiembrie-februarie), este un adevărat furnicar. Orasul este amplsat în apropierea Parcului Național Los Glaciares, în provincia Santa Cruz, ceea ce îl face să fie extrem de vizitat de iubitorii de drumeții.
laguna-de-los-tres

3. Milano – Cunoscut ca fiind capitala modei în Italia, Milano va găzdui Expoziția Mondială 2015, un eveniment impresionant în care mai mult de o sută de țări vor fi prezente cu câte un pavilion prin care vor reflecta în felul propriu tema evenimentului — Feeding the Planet — Energy for Life (Să hrănim planeta — energie pentru viață). In plus, Milano este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Lombardiei, cu un bogat evantai de obiective turistice.
 duomo-milano
4. Zermatt (Austria) – Situat în apropierea celebrului masiv Matterhorn (Mont Cervin sau Monte Cervino) — cunoscut de localnici drept Muntele Munților, cu o altitudine de 4.478 metri, orașul elvețian Zermatt va marca anul viitor 150 de ani de la prima escaladare cu succes a masivului. La 14 iulie 1865, alpiniștii englezi conduși de Edward Whymper au reușit să escaladeze masivul pe cel mai greu traseu, traversând peretele estic al muntelui.
1321315083_1319449013_8Haute-route-classic-hikers-paradise-rusticrambles.com_

Orașul este vizitat de mii de turiști în fiecare an atât pentru practicarea sporturilor de iarnă, cât și pentru drumeții în timpul sezonului cald, zona având trasee turistice foarte bine organizate, inclusiv printr-o cale ferată complet electrificată, ce asigură o mobilitate excelentă turiștilor prin frumoasele peisaje ale Alpilor Penini.

5. La Valetta (Malta) – Oraș-port la Mediterana cu o istorie impresionantă de aproape cinci sute de ani, La Valletta, capitala statului Malta, este al cincilea oraș propus de Lonely Planet pentru a fi vizitat în 2015. Anul viitor se împlinesc 450 de ani de la asediul sângeros al Imperiului Otoman asupra cetății orașului, când cavalerii maltezi au opus o rezistență admirabilă turcilor. Vor fi organizate numeroase manifestări în amintirea faptelor eroice ale cavalerilor maltezi.

valletta-isola-di-malta

Orașul impresionează prin arhitectura în stil baroc, palatele ascunzând în zidurile lor secole de istorie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a suferit distrugeri serioase în urma bombardamentelor, astfel că au apărut clădiri cu arhitectură modernă. În 1980, orașul a fost inclus în lista siturilor Patrimoniului Mondial de UNESCO.

6. Plovdiv (Bulgaria) – Al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, cu o istorie milenară, Plovdiv a fost un important centru al regatului tracilor, denumit Eumolpias, după numele regelui trac Eumolpos, considerat în mitologia tracă fiul zeului Poseidon. Plovdiv a găzduit din secolul XIX, mai precis 1860, cea mai veche instituție de învățământ americană din afara SUA — Colegiul American, care ulterior a fost mutată la Sofia.

Theater_Plovdiv

7. Salisbury (Anglia) – Așezat în ținutul Wiltshire, din sudul Angliei, orașul Salisbury este cunoscut în întreaga lume în special datorită ansamblului megalitic de la Stonehenge și al catedralei impresionante unde a fost semnat în urmă cu aproape 800 de ani, în iunie 1215, documentul fundamental pentru democrația modernă britanică — Magna Charta Libertatum (Marea Cartă a Libertăților). Documentul a constituit baza libertăților constituționale britanice și a inspirat redactarea Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii și a actualei Constituții americane.

IMG_3553Copying

8. Viena – Pe Ringstrasse, cel mai renumit bulevard din Viena, cu o lungime de 5,3 km, se află numeroase clădiri reprezentative pentru ultimele două secole de istorie ale statului austriac. Parlamentul, primăria Vienei, Opera de Stat, Muzeul de Istorie naturală, Muzeul de arte plastice, Universitatea, Bursa din Viena sunt doar câteva dintre clădirile reprezentative, considerate pe bună dreptate adevărate operă de artă. Cei mai renumiți designeri și cele mai mari case de produse de lux din lume au un magazin pe Ringstrasse, fiind totodată un loc de promenadă căutat de toți cei care vizitează Viena.

primaria-din-viena-noaptea_tuih

Pe lângă manifestările care vor fi organizate anul viitor pentru a marca cei 150 de ani de la inaugurarea, la 1 mai 1865 de către împăratul Franz Josef într-o fastuoasă ceremonie, a celebrului bulevard ‘Ringstrasse’, Austria va găzdui, în perioada 19-23 mai, concursul Eurovision.

9. Chennai (India) – Temple care adăpostesc milenii de istorie, plaje impresionante, grădini superbe și parcuri tematice reprezintă excelente modalități de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru expați care lucrează în filialele deschise aici de diverse companii străine, dar mai ales pentru turiștii străini.

130120-Travel-Day-901-1-Railway-Station-in-Chennai-India

10. Toronto – Una dintre cele mai interesante metropole multiculturale ale planetei, cu peste 140 de limbi vorbite pe străzile sale, Toronto se numără printre recomandările Lonely Planet ca oraș ce merită vizitat în 2015. Un motiv de atracție poate fi desfășurarea în acest oraș a celei de-a 17-a ediții a Jocurilor Pan Americane în perioada 10-26 iulie.

 toronto-3

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “An nou, destinatii noi: topul celor mai frumoase 10 orase de vizitat in 2015”

  1. Cristina Lorincz says:

    Zermatt e in Elvetia:)

Leave a Reply