Andaluzia: flori de portocale, flamenco și aventuri culinare

Să te bucuri de soarele mângâietor al Spaniei, să trăiești pe ritmuri de flamenco, să te răsfeți cu arome unice și să îți bucuri privirea cu câteva dintre cele mai frumoase capodopere arhitecturale europene – de asta are parte călătorul ce ajunge pe meleagurile Andaluziei, una din cele mai frumoase regiuni ale Spaniei. O destinație specială, inclusă în campania „12 experiențe în 12 luni” a Agenției de turism Ultramarin în care abia așteptăm să ajungem din 26 mai până în 2 iunie.

În Andaluzia, ai impresia că trăiești într-un film frumos: castele spectaculoase, dantelării sculptate pe clădiri, o vegetație exotică luxuriantă și peste tot o bucurie a vieții ce răsună pe străzi, în restaurante, în spectaculoasele piețe publice.

Malaga, Granada, Sevilla și Cordoba – sunt cele mai frumoase orașe ale regiunii spaniole ce merită explorate pe îndelete. În excursia pe care v-o propunem ne vom opri întâi în Granada, capitala provinciei cu același nume, aflată în sud-estul Spaniei. Granada oferă peisaje și experiențe dintre cele mai variate: un amestec de influențe arabe și andaluze ce poate fi regăsit în muzee, pe străduțele înguste și întortocheate, pe clădirile cu arhitectură renascentistă, islamică și modernă, în mâncărurile variate, în spectacolele de flamenco, în catedralele impunătoare, dar și în micile piețe cu terase, sau în băile arabe. Unul dintre cele mai frumoase obiective din întreaga Andaluzia este Alhambra, o adevărată capodoperă arhitecturală cu influenţă maură.

Un alt oraș – bijuterie pe care îl vom vizita este Sevilla, capitala artistică, financiară și culturală a Spaniei de Sud. Deși orașul are o moștenire puternică din punct de vedere medieval și al renașterii, se pot observa numeroase influențe arabe chiar și în cele mai faimoase monumente. Unul dintre cele mai frumoase și celebre locuri din Sevilla este Piața Spaniei, amenajată pentru a găzdui Expoziția Ibero-Americană din anul 1999.

Cordoba, capitala Spaniei Musulmane, a fost declarat în 1994 ca patrimoniu UNESCO. Orașul este cunoscut în principal datorită Moscheei, o clădire unică ce reflectă splendoarea culturii musulmane din Spania, dar și datorită celorlalte obiective turistice, precum Catedrala, Cetatea Monarhilor Creștini (Alcázar de los Reyes Cristianos), Podul Roman, turnul La Calahorra, cartierul Evreiesc, piața El Porto.

Supranumit «Orașul cel Frumos»,  situat între munții Malaga, râul Guadalhorce și Marea Mediterană, Malaga a atras numeroși călători, comercianți, coloniști și războnici care și-au lăsat amprenta asupra a ceea ce este astăzi un oras cosmopolit, deschis, relaxat și ospitalier. Cele mai frumoase obiective sunt  promenada Paseo Maritimo, districtul Malagueta, farul (care a devenit și simbolul orașului), centrul istoric, catedrala, castelul Nazari Gibralfaro, teatrul Roman și piața Merced (unde se află și casa în care s-a nascut Picasso).

Farmecul Andalusiei este mult mai mult decât obiectivele turistice: atmosfera relaxată, pasiunea din dansurile și muzica tradițională, bucuria gusturilor și entuziasmul locuitorilor – toate fac din această frumoasă regiune a Spaniei un loc splendid de petrecere a unei vacanțe de neuitat. Mai multe despre programul propus de Agenția de turism Ultramarin găsiți aici: http://www.ultramarintm.ro/d1227/circuite/andalusia-flori-de-portocale-flamenco-si-aventuri-culinare.html

 

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply