Abtenau – o vacanţă de patru anotimpuri

Regiunea austriacă Abtenau, aşezată în frumoasa provincie Salzburg, este fără îndoială un paradis al vacanţelor. Un loc plin de personalitate şi de tradiţii rurale păstrate până în ziua de astăzi. Un loc în care pe parcursul întregului an te poţi bucura de atmosfera rustică, de ospitalitatea sinceră, de distracţie şi activităţi, într-un cadru natural excepţional. Pentru că aici posibilităţile de a face ceva pentru sănătate şi pentru o stare de bine permanentă sunt nenumărate.

IMG_4909 Dacă nu aţi fost încă în Austria, trebuie să mergeţi. Iar dacă aţi mai fost, sigur ştiţi deja că veţi mai reveni. Pentru că Austria este ţara care îmbină în cel mai armonios mod frumuseţea unică a naturii cu serviciile impecabile, cu infrastructura excelentă şi cu posibilităţile multiple de activităţi în aer liber sau în interior. În Austria nu ai cum să te plictiseşti şi nici nu se poate să nu te simţi bine.

Una din vizitele noastre a fost în regiunea Abtenau – asta pentru că e vacanţă şi am vrut să ne simţim ca la bunici, în natură, cu tradiţii şi oameni buni, dar la condiţii şi servicii ireproşabile. Aici localnicii, împreună cu turiştii, sărbătoresc festivalurile primăverii şi al toamnei, experimentează tradiţii vechi de secole şi se bucură de delicatesele culinare ale regiunii. Vara aici înseamnă râsete de copii, o nebunie de flori colorate, aromele pajiştior alpine cu fânul proaspăt cosit, sunetul cristalin al râurilor de munte, priveliştile incredibile de pe culmile alpine, nori pufoşi şi ademenitori, apusuri roşii de neuitat la fermele localnicilor unde poţi lua cea mai delicioasă cină.

IMG_4936

Am încercat pentu prima dată în viaţa mea să mă dau cu săniuţa de vară: pe un traseu de trei km, şerpuind, am trăit aici una dintre cele mai frumoase experienţe montane, cu gust de copilărie, dar cu peisaje unice pe care doar aşa, acum, le pot aprecia. Dar pe lângă aceasta, turistul poate încerca activităţi ca rafting, canoe, parapantă, mers cu bicicleta pe munţi, sau tobogane montane. Orice hotel sau pensiune deţine echipamente de închiriat pentru activităţi de acest gen, iar traseele propuse sunt uluitor de frumoase. Am făcut drumeţii montane spre cascade reci cu aer pur, şi am urcat, alături de ghidul nostru local şi sprinten Hans, pe vârfuri de unde am admirat, cu lacrimi în ochi de atâta frumuseţe, depărtările ce ascund atâtea comori naturale. Am luat mesele în cele mai rustice şi îmbietoare ferme, cu mâncăruri tradiţionale, din ingrediente bio, unde întreaga o întreagă familie are grijă de dorinţele culinare ale turiştilor.

IMG_5020

Karkogel, denumit şi “muntele mişcător”, ete un punct ideal de pornire pentru drumeţii montane, cu grad de dificultate ales de turist. Ştrandul staţiunii este un loc perfect de relaxare, cu 500 m pătraţi de piscine în care fiecare membru al familiei îşi va găsi un loc preferat, toate acestea în peisajul perfect al localităţii Abtenau.

În ce priveşte condiţiile de cazare, nu pare să existe locaţie mai joasă de trei stele – cu toate acestea, nu este o staţiune de lux, iar preţurile sunt accesibile pentru orice buzunar – doar că în această regiune, oamenii care lucrează în serviciile hoteliere au făcut din asta o artă. Am stat la un hotel încântător, Moisl, un loc în care fiecare camera a fost gândită şi decorată separat, cu mare grijă, pentru a te simţi permanent iubit şi atent tratat: motive romantice, inimioare, îngeraşi, steluţe sau norişori pufoşi sunt temele ce pot fi regăsite pretutindeni în interiorul acestui încântător hotel: în cameră, la restaurant, la piscină, la SPA şi chiar la recepţie.

IMG_4916

IMG_5055

Şi într-adevăr aceasta a fost senzaţia cu care am rămas după cele câteva zile petrecute în splendiada regiune austriacă: sentimentul că eşti iubit, că oamenilor le pasă de tine şi că fac tot ce le stă în putinţă pentru cat tu să te simţi minunat.

Orăşelul are doar 6000 de locuitori, dar hotelurile sale pot găzdui proimattiv 2200 de turişti. Vara sunt accesibili 200 km de trasee montane şi 50 km de trasee pentru bicilişti, în timp ce iarna sunt peste 100 km de piste de schi. Iar pentru relaxare, o piscină publică în aer liber şi trei piscine interioare ale hotelurilor, plus zonele de SPA extrem de primitoare ale majorităţii hotelurilor.

Pe scurt, un loc de poveste: micuţ, cochet, cu servicii de cel mai înalt grad, cu o ospitalitate desăvârşită şi cu un peisaj unic. Un loc recomandat din toată inima pentru vacanţa de vară sau de iarnă.

IMG_5011

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Abtenau – o vacanţă de patru anotimpuri”

  1. Monica says:

    Sunt foarte frumoase cabanele

Leave a Reply