7 sfaturi utile în vacanța de iarnă

Fie că este vorba de un sejur la ski sau de o mini-vacanță mult așteptată, zilele de relaxare sunt la fel de binevenite și în anotimpul rece. Temperaturile scăzute ne determină să ne adaptăm organismul iernii și cu atât mai mult, dacă ne pregătim să plecăm în vacanță, măsurile de protecție sunt extrem de importante. Am pregătir în acest articol o listă de sfaturi utile pentru vacanța de iarnă, astfel încât să ne bucurăm cu adevărat de timpul petrecut în natură.
1. Vacanța de iarnă trebuie planificată din timp, mai ales dacă alegeți să vă petreceți sărbătorile departe de casă. Biletele de avion, locurile de cazare diponibile pentru această perioadă se rezervă cu 1 – 2 luni înainte. Cu cât veți rezerva mai devreme, cu atât prețurile sunt mai mici și în plus, aveți certitudinea că veți beneficia de locurile dorite.
2. În cazul în care călătoriți cu mașina, aceasta trebuie verificată și adaptată condițiilor de drum. Asigurarea, inspecția tehnică periodică, schimbarea cauciucurilor, iar în portbagaj lanțuri derapante și lopată pentru zăpadă – toate acestea sunt absolut obligatorii înainte de plecarea la drum lung pe timp de iarnă.
3. Nu riscați să ajungeți printre nămeți în haine de oraș. Echipamentul trebuie schimbat complet, mai ales dacă veți ajunge în zone muntoase: geacă termică, pantaloni groși, bocanci, șosete, fular și căciulă trebuie să se regăsească în bagajul dumneavoastră.
4. Dacă alegeți o vacanță la ski, asigurați-vă că dispuneți de echipamentul complet. Dacă nu, la baza pârtiilor există centre de unde se pot închiria sau cumpăra clăpari, schiuri și bețe.
5. Balsam de buze și cremă de protecție solară – chiar dacă temperatura dn termometre este negativă! Nu uitați că razele soarelui se reflectă foarte puternic în zapada albă, iar arsurile provocate de acesta pot fi foarte grave!
6. Înainte de a schia, este recomandat să vă asigurați că sunteți în formă, pentru a evita febra musculară sau problemele mai grave. Astfel, este bine să faceți un exerciții pentru fiecare grupă de mușchi, dar și o mică încălzire înainte de tura de schi.
7. Întotdeuna plecați de acasă echipați cu trusa medicală de sezon. Aceasta ar trebui să conțină, pe lângă medicamentele din trusa de urgență obișnuită, spray nazal, sirop de tuse și pastile de gât, un termometru și analgezice.
Nu în ultimul rând, înarmați-vă cu bună dispoziție și răbdare, pentru că îna cs sezon drumurile pot fi aglomerate și obositoare. Așa că vă dorim să veți parte de o vacanță așa cum vă doriți, memorabilă și lipsită de incidente!

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply