5 sfaturi pentru un sejur perfect

Suntem în toiul verii. Unii poate tocmai s-au întors din concediu, dar suntem convinși că majoritatea dintre noi vor pleca de acum încolo. Atunci când plecăm în concediu, ne dorim să avem un sejur perfect, în care să ne încărcăm bateriile până la următoarea escapadă. Fie că alegeți să plecați pe cont propriu sau apelând la serviciile unei agenții de turism, cu toții ne pregătim plecarea în cele mai mici detalii. Se întâmplă însă de foarte multe ori să uităm tocmai de anumite detalii care ne pot strica în bună măsură sejurul. Iată, așadar, 5 sfaturi din partea noastră pentru un sejur perfect.

1. Asigurați-vă că locul în care veți fi cazați este prevăzut la geamuri și uși cu o plasă de țânțari! Acesta este un detaliu care este aproape întotdeauna trecut cu vederea, deși odată cu lăsatul serii țânțarii devin una dintre cele mai arzătoare probleme. Odihna este un lucru fundamental atunci când mergem în concediu pentru că altminteri nu ne putem încărca bateriile și nici nu putem savura soarele și apa. Mușcăturile de țânțar provoacă mâncărimi și chiar infecții și din acest motiv ar trebui să ne protejăm.

2. Folosiți o cremă de soare bună! De regulă suntem dispuși să alocăm concediului în sine un buget mulțumitor, chiar dacă pentru aceasta facem sacrificii. Și atunci încercăm să economisim pe unde se poate. A economisi când este vorba despre crema de soare, nu este deloc o idee bună. Considerați crema de soare drept o investiție în sănătatea voastră. Folosiți, așadar, o cremă de soare cu un factor ridicat de protecție. Expunerea prelungită la soare fără o protecție corespunzătoare poate cauza probleme serioase de sănătate.

3. Nu uitați de ochelarii de soare! Expunerea prelungită la soare poate fi periculoasa si pentru ochi. Cu atât mai mult cu cât lumina ce se reflectă în apa mării poate deveni realmente orbitoare. O pereche de ochelari de soare de calitate este soluția care vă poate scăpa de aceste probleme.

4. Acoperiți-vă mereu capul și beți multe lichide! Insolația este o problemă medicală serioasă și se datorează căldurii și deshidratării. De aceea este bine să aveți mereu capul acoperit și să consumați foarte multe lichide. Principalele semne si simptome ale epuizarii termice (care pot precede insolatia) includ: greață, dureri de cap, crampe musculare și stări confuze. Dacă simțiți aceste simptome este bine să mergeți cât mai repede la un punct de prim ajutor. Dar dacă urmați acest sfat, cu siguranță nu veți avea aceste probleme.

5. Evitați mâncărurile de tip fast food! Mai ales dacă plecați undeva în străinătate, ar fi păcat să nu vă delectați papilele gustative cu specialitățile gastronomice veritabile ale locului. Mâncarea tip fast food conține foarte multe ingrediente ușor alterabile, precum ar fi maioneza. Deși aceste ingrediente sunt păstrate, de cele mai multe ori, în mod corespunzător tot pot apărea probleme. O altă variantă ar fi să vă cumpărați alimente de la supermarket-uri, mai ales dacă doriți să gătiți pe cont propriu.   Atenție și la fructele de mare! Preparate în mod necorespunzător pot provoca serioase probleme intestinale.

 

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply