5 destinatii de vis pe malurile Mediteranei

Vacanța de vară bate la ușă pentru toată lumea, iar din acest motiv dorim să prezentăm 5 destinații fascinante de pe maulrile Mediteranei, pentru a veni în ajutorul celor care încă nu și-au ales locul unde vor să se relaxeze vara aceasta. După cum vă spuneam, toate se află la Marea Mediterană și, ce este și mai interesant, sunt destinații accesibile pentru toată lumea, nu doar pentru bogătani. Să începem!

1. Zakynthos – Insula a fost denumită ”Floarea Estului” de către venețieni și face parte din Insulele Ionice, aflate în partea de vest a Greciei. Zakynthos este un adevărat paradis din toate punctele de vedere. Terenul extrem de fertil al insulei este și astăzi bine cultivat. Livezile de măslini sau viile sunt elemente care fac parte constant din peisajul insulei. Pe de altă parte, insula Zakynthos se poate mândri cu unele dintre cele mai sălbatice plaje ale Greciei. Iubitorii de sporturi acvatice pot face aici scufundări pentru a explora nenumăratele peșteri subacvatice și observa în primă persoană bogata faună piscicolă.

Zakynthos

 

2. Santorini – Este o insulă din Maera Egee și face parte din arhipelagul Insulelor Ciclade. În trecut a mai fost numită Thera. Insula Santorini este extrem de populară pentru apusurile de soare fascinante. Totul este extrem de liniștit pe Santorini iar timpul pare suspendat. Temele arhitecturale romantice fac din Santorini o destinatie privilegiata pentru luna de miere. Santorini atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case! De altfel, se spune că Santorini este locul în care “sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați”. Una peste alta, Santorini este o destinație perfectă pentru concediu!

Santorini

 

3. Taormina – este o stațiune extrem de populară localizată în Sicilia. Datorită tipului de turiști pe care îi atrage, Taormina a mai fost numită și ”Monte Carlo din Italia”. Arhitectura este extrem de bogată și atrăgătoare în Taormina, iar atracția principală este teatrul grecesc, una dintre cele mai faimoase ruine din lume. Cafenelele, gelateriile, restaruantele și barurile, toate cu specific italienesc, le arată vizitatorilor cum este viața în Italia. Taormina a fost o atracție turistică renumită încă din secolul al XIX-lea. Ea are plaje largi la Marea Ionică, iar apa mării este deosebit de caldă și are un conținut ridicat de sare.

Taormina

 

4. Mykonos – face parte din arhipelagul Cicladelor și este insula pe care poți chefui zi și noapte, savurând din plin toate obiceiurile grecești. Una dintre principalele atracții ale insulei Mykonos sunt morile de vânt specifice regiunii. Nu demult pe insula Mykonos se producea pâine pentru aproape toată Grecia. Cartierul venețian este, de asemenea, un loc ce nu trebuie ratat dacă vă aflați pe insulă. Acesta este localizat în partea de vest a capitalei ce poartă același nume, Mykonos. În rest vă puteți relaxa pe nenumărații kilometri de plajă cu nisip fin.

Mykonos

 

5. Cinque Terre – regiunea Cinque Terre este localizată în Liguria, Italia (în apropiere de Genoa) și este formată din cinci sate localizate chiar pe dealurile de la malul mării: Vernazza, Corniglia, Monterosso al Mare, Manarola, și Riomaggiore. De-a lungul timpului, localnici au săpat terase pe coastele abrupte care se aruncau în mare, iar pe aceste terase și-au construit casele. Astfel, peisajul acestei regiuni este fascinant, fiind inclus în patrimoniul UNESCO. Astăzi aproape toți locuitorii celor cinci sate primesc turiști în casele lor, astfel încât vizitatorii să se poată bucura de tot ceea ce înseamnă stilul de viață italian. Accesul autoturismelor în aceste cinci sate este strict interzis. Din acest motiv, Cinque Terre este destinația perfectă pentru cei ce doresc multă liniște.

Cinque Terre

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply