3 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi vara aceasta

Timpul trece repede şi deja am ajuns în ultima parte a verii. Indiferent daca ai fost deja in concediu sau nu, iată 3 locuri pe care încă le poţi vizita vara aceasta. Dincolo de atracţia noastră spre destinaţiile din străinătate, considerăm că există şi în România nenumărate locuri care merită descoperite. Dintre acestea, am ales trei cu care dorim sa vă trezim dorul de ducă.  

1. Bârsana, Maramureş. Maramureşul este unul dintre ţinuturile cele mai frumoase din ţară şi în care s-au păstrat extrem de vii toate tradiţiile străvechi. Cel ce călătoreşte prin Bârsana, pe Valea Izei, va avea cu siguranţă sentimentul că timpul stă în loc acolo. Parafrazând un celebru poet român, am putea spune că veşnicia s-a născut şi dăinuiela Bârsana.

Mănăstirea dela Bârsana atrage anual mii de vizitatori din toate colţurile lumii şi este o mărturie vie a meşteşugului de a construi numai în lemn. Pe lângă mănăstire,la Bârsanamai pot fi admirate porţile maramureşene, tot din lemn. Trecând apoi la cele pământeşti, cei ce se opresc în casele localnicilor pot gusta din bunătăţile gastronomice ale zonei.

Manastirea Barsana

2. Gheţarul Scărişoara este cel mai mare gheţar subteran din România. Intrarea în ghețarul dela Scărișoara se face printr-un aven impresionant cu un diametru de60 m. Acesta se deschide în pădurea din marginea platoului. O potecă îngustă săpată în stâncă și câteva scări metalice ancorate în pereți permit călătorilor coborârea celor48 m cât măsoară adâncimea avenului. Pe fundul lui se păstrează în tot timpul anului un strat gros de zăpadă. Aici se pătrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal măsurând24 m lățime și17 m înălțime.

Ghetarul Scarisoara

3. Biserica fortificată de la Cisnădie a fost ridicată la începutul sec. XIII ca o bazilica romanica cu trei nave. Suferind numeroase transformări și-a pierdut aspectul ei romanic, numai baza ramânând nemodificată. După atacul turcesc din 1493 biserica a fost fortificată prin supraînălțarea și dotarea cu metereze a turnului central, supraînălțarea absidei și construirea deasupra portalurilor laterale a altor două bastioane. Biserica a fost înconjurată de trei centuri de ziduri prevăzute cu coridoare de apărare, turnuri și bastioane precum și cu șanțuri ce puteau fi umplute cu apă, astăzi astupate.

Biserica fortificata de la Cisnadie

Written by Ultramarin

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “3 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi vara aceasta”

 1. Makavelis says:

  as adauga si Cetatea din Alba Iulia 🙂

 2. ultramarin says:

  Nu am scapat din vedere Cetatea Alba Iulia. Dimpotriva. O pastram pentru o postare doar cu cetati. Promitem!

 3. bogdan says:

  inspirata alegere. macar doua pot fi vazute dintr-o singura tura. Dar toate trei sunt cu adevarat splendide.

 4. ultramarin says:

  Exista atatea locuri frumoase in Romania despre care vrem sa scriem incat alegerea acestor trei a fost, cu adevarat, doar inspiratie. Vor urma si altele.

 5. Elisabeth says:

  La Biserica fortificată de la Cisnădie se pot vizita si Muzeul despre Arhitectura Bisericilor Fortificate in Transilvania si Muzeul Comunismului

 6. Adrian says:

  Frumoase si inspirate sugestiile. Eu as zice ca mai bine sa ne cunoastem tara, apoi sa ne napustim la all-inclusive pe taramuri straine.

Leave a Reply